Netwerkmarkt:

Standnummer:

Naam standhouder:

Omschrijving:

1

Haags Ondernemershuis

Het Haags Ondernemershuis is dé plek in Den Haag voor alle ondernemers. Hier kun je als ondernemer fysiek, telefonisch en digitaal met je vragen terecht. Er zijn specialisten in huis die je bijstaan in elke fase van ondernemerschap. Het maakt niet uit of je een groot of klein bedrijf hebt, of je net begint, al jaren onderneemt of gaat stoppen. www.haagsondernemershuis.nl. Per 1 januari 2020 vestigt het Ondernemershuis zich in het stadhuis aan het Spui 70 in Den Haag. 
Onderdeel van het Ondernemershuis is het Ondernemersportaal Den Haag. Hier kunt u als Haagse ondernemer terecht voor advies over regels, vergunningen en procedures. De service van het ondernemersportaal is gratis. Het Ondernemersportaal adviseert bedrijven over regels, vergunningen en procedures van de gemeente.
Inloopspreekuur
Tot 1 januari 2020 kunt u nog terecht op het inloopspreekuur in het Ondernemershuis aan de Vaillantlaan 154 in Den Haag. Vanaf 1 januari 2020 is deze functie in het stadhuis gevestigd: 
•elke maandag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur  
•elke dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur (Let op: woensdag 18 januari is het inloopspreekuur van 9.00 tot 11.00 uur)

2

Stichting Ondernemersklankbord is een landelijk netwerk met meer dan 300 adviseurs en één van de grootste, onafhankelijke non-profitorganisaties die zich belangeloos voor ondernemers inzetten. In de bijna 40 jaar van hun bestaan hebben zijj al meer dan 80.000 ondernemers effectief geholpen met bedrijfsadvies. Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kunnen met èlke ondernemingsvraag terecht en worden door een OKB-adviseur persoonlijk begeleid in een klankbordtraject. Er zijn specialisten in huis die u kunnen bijstaan in elke fase van het ondernemerschap. Het maakt niet uit of u een groot of klein bedrijf heeft, of u net begint, al jaren onderneemt of gaat stoppen. Bovendien kunt u in het Haags Ondernemershuis tegen een betaalbare prijs activiteiten organiseren of vergaderen. En u kunt er als startende ondernemer ook nog voordelig een werkplek huren in een omgeving die desgewenst meedenkt met uw onderneming.

3

OC070

Netwerken & verbinden. Interactie & inspiratie. Pitches & Promotietafels. Kansen & contacten. Businessclub 070 is een laagdrempelige en vernieuwende businessclub zonder al te veel verplichtingen, waar zeker niet alleen het versterken van het relatienetwerk voorop staat, maar tevens het behartigen van ondernemersbelangen op lokaal niveau. Deze combinatie maakt het voor u de moeite waard om deel te nemen, sterker nog; voor ondernemers uit de regio is deelname een must! Ondernemers krijgen – ongeacht de omvang van het bedrijf – een warm welkom. Hun slogan: ‘Samen kunnen wij elkaar versterken’! 

4

BNI (Business Network International) is de grootste netwerk en aanbeveling marketing organisatie ter wereld. Zij zijn vertegenwoordigd in 72 landen waar ze meer dan 9100 groepen actief hebben met meer dan 259 duizend leden. BNI gelooft dat ondernemen veel succesvoller is, en meer voldoening geeft, als je het baseert op elkaar helpen en samenwerken. In de 21 groepen in en rondom Den Haag helpen zij leden hun business uit te breiden, door voor elkaar aanbevelingen te realiseren. Het motto van BNI luidt: “Geven Loont”.

5

Gemeente Den Haag / Impact City

ImpactCity is dé startup en scale-up gemeenschap van Den Haag. Zij helpen innovatieve ondernemers om succesvol te starten en door te groeien. Ze openen deuren naar investeerders en bieden toegang tot een breed zakelijk netwerk, inspirerende bedrijfslocaties, internationale handelsmissies en wedstrijden. Zij geloven dat economisch succes en werken aan oplossingen voor een betere wereld goed samengaan. Dit noemen ze ‘doing good & doing business’. Zij ondersteunen bedrijven om de kansen van ondernemen met impact te pakken. Den Haag is de eerste impactCity ter wereld. Om wereldwijde uitdagingen effectief aan te pakken, zijn publieke & private samenwerkingsverbanden opgezet rond thema’s als veiligheid, humanitaire innovatie, duurzaamheid, hernieuwbare energie & voeding. Dit zijn de uitdagingen voor de toekomst.
Het ImpactCity programma helpt startende en groeiende ondernemers met de volgende 6 pijlers:
1. Het onbekende bekend maken; 2. Toegang tot relevant netwerk; 3. Toegang tot kapitaal; 4. Een infrastructuur bieden die groei bevordert; 5. Toegang tot nieuw talent; 6. Experimenten faciliteren. Sluit u aan in Den Haag en werk samen aan innovaties voor een betere wereld. Want hier gaat succesvol ondernemen samen met het bouwen aan een duurzame toekomst. Dat maakt Den Haag dé ImpactCity! 

6

Business Haaglanden & Friends

Zaken doen nu en in de toekomst vraagt om inzicht, doorzettingsvermogen, meegaan met de veranderende markten en openstaan voor vernieuwing. Bij Business & Friends kunt u gebruik maken van een jaarprogramma met diverse zakelijke bijeenkomsten. Business & Friends organiseert zakelijke evenementen speciaal om ondernemers in contact te brengen met hun doelgroep. De geanimeerde borrels, debatten, masterclasses en golfdagen nodigen u uit om in een toegankelijke sfeer nieuwe handen te schudden, relaties uit te bouwen en deel te nemen aan inspirerende gesprekken. Business & Friends is onderdeel van het platform Business Haaglanden en is de ontmoetingsplek voor ondernemers. Zij zijn een professionele netwerkorganisatie die zich richt op actieve ondernemers, managers en bestuurders van bedrijven. Door het opbouwen en onderhouden van een duurzaam netwerk bereik je sneller en effectiever je doel: succesvol ondernemen. Business & Friends helpt om dit doel te bereiken; Offline via het zakenmagazine Business Haaglanden; persoonlijk door het bezoeken van de evenementen en online via hun platform.

7

KVK is voor ondernemers een bron van informatie en een logische plek om in contact te treden met de overheid. Voor overheden en non-profitorganisaties vormen zij de verbindende schakel naar ondernemend Nederland. Zij werken voor ondernemers. Op basis van hun behoeften ontwikkelt en levert de KVK (binnen hun wettelijke kader) informatie- en adviesdiensten om ondernemers te ondersteunen. Dit doen ze vanuit hun expertise, onderzoeksdata en met het Handelsregister als belangrijke bron. Ze stemmen hun dienstverlening daarbij af op de specifieke wensen van de segmenten; starters, zzp’ers, klein mkb, groot mkb en corporate accounts.
Informatie clusteren ze op thema’s die voor ondernemers belangrijk zijn, zoals starten en overnemen, innovatie, internationaal ondernemen, wet- en regelgeving, financiering en fraude. Via aansprekende praktijkvoorbeelden maken ze ondernemers bewust van kansen met nieuwe (digitale) technologieën zoals Big Data, Cloud Computing en Internet of Things (IoT) maar ook van de gevaren van bijvoorbeeld cybercrime. Ze voorzien ondernemers tijdig van relevante (overheids)informatie, met name over gewijzigde wet- en regelgeving, en vertalen dit naar de alledaagse praktijk. Ook helpen ze bij het ontwikkelingen van ondernemersvaardigheden, met het accent op geldzaken en fraudebestrijding. 
Ondernemers kunnen via een kanaal naar keuze in contact komen met KVK. Het online kanaal is het belangrijkste servicekanaal voor de makkelijke en snelle toegang tot informatie en advies. Chat en social media zetten ze in voor persoonlijk contact met de ondernemer. Via hun offline kanalen, zoals regionale bijeenkomsten of seminars, bieden ze op maat gemaakte informatie en advies aan om ondernemers te helpen bij hun vraagstukken. Daarbij faciliteren ze contacten tussen ondernemers zodat ze ervaring en kennis kunnen delen. 

8

Nlgroeit

nlgroeit helpt ondernemers met een groeiambitie en een omzet tussen de 1 en 100 miljoen omzet groeien door events, peer-learning, webinars, expertsessies en het matchen met mentoren die al een paar stappen verder zijn. Bij nlgroeit werken ondernemers samen aan één doel: ondernemers laten doorgroeien om zo de Nederlandse economie te versterken. Zij doen dat door het bieden van een platform waar ondernemers elkaar helpen om hun volgende groeistap te zetten. Met praktische tips en  concrete acties waarmee u als ondernemer morgen al aan de slag kunt. Dat doen ze door events te organiseren en door de juiste mensen bij elkaar aan tafel te zetten. Zo kunt u sparren over uw groeivragen met een ondernemer die net een stapje verder is, een mentor. En u geeft uw groeiformule weer door aan iemand die klaar is om jouw stap te maken. Een groeiketen dus.
nlgroeit is er voor ondernemers met een bedrijf van 1 tot 100 miljoen omzet die de volgende groeistap willen maken. Ondernemers die zichzelf én andere ondernemers beter willen maken. Heeft u nog geen miljoen omzet? Dan hebben ze een overzicht van groeiprogramma’s die u hier naartoe kunnen helpen.

9

MKB Den Haag, afdeling van MKB Nederland, is de grootste belangenbehartiger voor het midden- en kleinbedrijf in Den Haag. Hun doel is het creëren van een gunstig en kansrijk ondernemersklimaat. Dit doen ze namens hun ruim 3000 leden. MKB Den Haag, afdeling van MKB Nederland, is de grootste belangenbehartiger voor het midden- en kleinbedrijf in Den Haag. Hun doel is het creëren van een gunstig en kansrijk ondernemersklimaat. Dit doen we namens onze ruim 3000 leden. MKB Den Haag onderscheidt zich als inhoudelijke gesprekspartner binnen Den Haag als het gaat om belangrijke thema’s voor ondernemers. Door een gerichte lobby behartigen ze de belangen van het Haagse MKB, waarbij zij verder gaan dan alleen de belangen van hun eigen leden. Zij doen dit omdat zij vinden dat een gezonde stad alleen maar mogelijk is als deze stad een vitale economie heeft. Niet alleen tijdens hun netwerkbijeenkomsten en kennissessies, maar ook daarbuiten verbinden zij continue het bedrijfsleven, overheid, onderwijs en maatschappelijke instellingen met elkaar. MKB Den Haag: de stap naar samen ondernemen!

10

Het bedrijventerrein Zichtenburg Kerketuinen Dekkershoek (ZKD) ligt in Den Haag Zuid-West op de rand van Loosduinen. Het wordt omsloten door de Lozerlaan, de Meppelweg, de Dedemsvaartweg, de Escamplaan en de Margaretha v. Hennebergweg. Het gebied is heel goed bereikbaar via de A4 en de N211 en ligt gunstig tussen de stad Den Haag en het Westland. De omvang van het totale gebied beslaat ca. 80 hectare. Op het terrein bevinden zich ongeveer 400 bedrijven. De ondernemers van deze bedrijven bieden gezamenlijk werkgelegenheid aan + 8000 medewerkers. De ondernemers zijn actief in verschillende branches. In totaal zijn alle bedrijven op het ZKD-bedrijventerrein een grote werkgever voor de stad en de regio. Het bedrijventerrein heeft een kwalitatief goede openbare ruimte en een goed ondernemers- en onderwijsklimaat. Door de aanwezigheid van het ROC Mondriaan College maakt het onderwijs en met name het techniek onderwijs deel uit van het bedrijventerrein. Kortom het bedrijventerrein ZKD heeft veel aan de stad Den Haag en de regio Haaglanden te bieden.De belangenvereniging bestaat in totaal uit 118 “binnen leden”. Dat zijn bedrijven die zich op het bedrijventerrein bevinden en 28 “buiten leden” die zich buiten het bedrijventerrein bevinden. Tot deze categorie kunnen worden toegelaten bedrijven die buiten het gebied gevestigd zijn maar die voor de ZKD een bijzondere meerwaarde hebben. Voordat bedrijven buiten het terrein worden toegelaten gaat een toetsing vooraf door het bestuur van de belangenvereniging. Samen vormen alle leden de belangenvereniging. Het aantal binnen- als buiten leden stijgt nog steeds. Tevens heeft de belangenvereniging een groot aantal relaties uit de gemeente, de rijksoverheid, vertegenwoordigende organisaties en andere bedrijvenverenigingen uit de regio Haaglanden. Deze relaties worden ook uitgenodigd voor de algemene ledenvergaderingen en bijzondere bijeenkomsten.
Het belangrijkste doel van de vereniging is het behartigen van de belangen van de leden met name op sociaaleconomisch en bedrijfsmatig gebied. De vereniging onderhoudt en stimuleert de onderlinge contacten en de samenwerking van de bedrijven. De belangenvereniging is een hechte club enthousiaste ondernemers die meehelpen het bedrijventerrein te verbeteren, te innoveren en te verduurzamen. 

11

Qredits, dé sociale kredietverstrekker. Qredits helpt ondernemers bij het succesvol starten van en investeren in hun bedrijf. Ze bieden kennis door middel van coaching en trainingen voor ondernemers én ze verstrekken bedrijfskredieten tot € 250.000. Hun doel is om dromen van ondernemers mogelijk te maken. Daarbij kijken zij liever naar de toekomst dan naar het verleden. Qredits is er niet om winst te maken, maar om winst te laten maken. Bij Qredits kunt u terecht voor zakelijk krediet variërend van €1500 tot €250.000, maar ook voor coaching en tools. Ze zijn er voor ondernemers met een passie en een plan, ook voor hen die niet bij de bank terecht kunnen. Zo ook Qredits ondernemer Stanley Sianto van Okidokiku; hij staat je 26 november graag te woord!

12

VITALITEITSPLEIN (SAM)

Den Haag onderneemt én ondernemen is topsport! Hoe zorgt u voor een vitale organisatie zodat u en uw collega’s met meer energie en werkplezier blijven werken? In de vorm van een drieluik: gemeente Den Haag, SAM en ADO Den Haag in de Maatschappij inspireren ze u over vitaliteit op de werkvloer en hoe sport ondernemers kan versterken in aanloop naar Den Haag European Capital of Sports 2022. Kom letterlijk en figuurlijk in beweging op ons vitaliteitsplein! Maak een vitaliteitsscan van uw organisatie, kom meer te weten over hoe u kunt sporten en werken aan een gezonde leefstijl in het Cars Jeans Stadion. Krijg inzicht op welke manier andere organisaties werk maken van vitaliteit en ontdek hoe u met uw team uzelf maatschappelijk kunt inzetten bij sportverenigingen. Daag iemand uit op de roeiergometer of voor een potje i-pong. Denkt u dat u voetbalskills hebt? Ga dan de challenge aan door een voetbal zo veel mogelijk hoog te houden en win één van de mooie prijzen zoals field seats tickets + dinner for two bij ADO Den Haag.

13

VITALITEITSPLEIN 

(Gemeente Den Haag (Sport))

Den Haag onderneemt én ondernemen is topsport! Hoe zorgt u voor een vitale organisatie zodat u en uw collega’s met meer energie en werkplezier blijven werken? In de vorm van een drieluik: gemeente Den Haag, SAM en ADO Den Haag in de Maatschappij inspireren ze u over vitaliteit op de werkvloer en hoe sport ondernemers kan versterken in aanloop naar Den Haag European Capital of Sports 2022. Kom letterlijk en figuurlijk in beweging op ons vitaliteitsplein! Maak een vitaliteitsscan van uw organisatie, kom meer te weten over hoe u kunt sporten en werken aan een gezonde leefstijl in het Cars Jeans Stadion. Krijg inzicht op welke manier andere organisaties werk maken van vitaliteit en ontdek hoe u met uw team uzelf maatschappelijk kunt inzetten bij sportverenigingen. Daag iemand uit op de roeiergometer of voor een potje i-pong. Denkt u dat u voetbalskills hebt? Ga dan de challenge aan door een voetbal zo veel mogelijk hoog te houden en win één van de mooie prijzen zoals field seats tickets + dinner for two bij ADO Den Haag.

14

VITALITEITSPLEIN (NV ADO Den Haag)

Den Haag onderneemt én ondernemen is topsport! Hoe zorgt u voor een vitale organisatie zodat u en uw collega’s met meer energie en werkplezier blijven werken? In de vorm van een drieluik: gemeente Den Haag, SAM en ADO Den Haag in de Maatschappij inspireren ze u over vitaliteit op de werkvloer en hoe sport ondernemers kan versterken in aanloop naar Den Haag European Capital of Sports 2022. Kom letterlijk en figuurlijk in beweging op ons vitaliteitsplein! Maak een vitaliteitsscan van uw organisatie, kom meer te weten over hoe u kunt sporten en werken aan een gezonde leefstijl in het Cars Jeans Stadion. Krijg inzicht op welke manier andere organisaties werk maken van vitaliteit en ontdek hoe u met uw team uzelf maatschappelijk kunt inzetten bij sportverenigingen. Daag iemand uit op de roeiergometer of voor een potje i-pong. Denkt u dat u voetbalskills hebt? Ga dan de challenge aan door een voetbal zo veel mogelijk hoog te houden en win één van de mooie prijzen zoals field seats tickets + dinner for two bij ADO Den Haag.

15

Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u tijdelijk financiële problemen? Dan kunt u bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Die kan bestaan uit een tijdelijke uitkering of bedrijfskapitaal. Er zijn 2 manieren om bijstand te krijgen:
•Als periodieke uitkering. Dit is een tijdelijke aanvulling op uw inkomen uit het bedrijf en het inkomen van uw eventuele partner.
•Als bedrijfskapitaal. Dit bedrag kunt u in uw bedrijf investeren of bijvoorbeeld gebruiken om kortlopende schulden te betalen. Het bedrijfskapitaal kan een lening of een gift zijn. Dat hangt af van uw situatie. 
Voorwaarden
•Uw bedrijf moet na de periode waarin u bijstand heeft gekregen levensvatbaar zijn. Dat betekent dat uw inkomen voldoende is voor u en uw gezin om van te leven en om het bedrijf te laten bestaan.
•U moet minimaal 1225 uur per jaar in uw bedrijf werken.
•U kunt geen geld bij de bank lenen.
•De gemeente stelt de hoogte van de periodieke uitkering voorlopig vast. Als het inkomen van uw bedrijf bekend is (na het boekjaar) wordt de definitieve hoogte vastgesteld. Was uw inkomen hoger dan verwacht? Dan moet u een deel van de uitkering terugbetalen. Als het inkomen lager was, kan het zijn dat u nog geld krijgt.
•Als het bedrijfskapitaal een lening is, moet u die met rente (8%) terugbetalen.
gemeente Den Haag WSP Zelfstandigen – Zit het even (financieel) niet mee en kun je nergens terecht dan kan de gemeente wellicht helpen. 2) “Financieel Gezond en de Helpdesk Geldzaken 3) Geen tekst maar banner
Alles wat u moet weten voor een financieel gezonde werknemer. 

16

De Stichting OndernemersPrijs Haaglanden wil door middel van de prijs netwerken tussen ondernemers met een vestiging in de regio Haaglanden stimuleren, contacten tussen het bedrijfsleven en de lokale en regionale overheid verbeteren en onderwijsinstellingen bij het bedrijfsleven betrekken.
De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en geldt voor het volgende jaar. De regio Haaglanden omvat de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland, Zoetermeer. De organisatie van de prijs is in handen van de Stichting OndernemersPrijs Haaglanden. 
Ondernemers die willen meedingen naar de OndernemersPrijs Haaglanden worden eerst getoetst aan de voorwaarden die in het wedstrijdreglement van de OPH zijn vastgelegd. Als zij voldoen aan het wedstrijdreglement, worden zij door een deskundige jury beoordeeld op: 
• Ondernemersvisie, -talenten, -vaardigheden
• Financiële gezondheid
• Onderneming in balans
• HRM en maatschappelijkheid verantwoord ondernemen
• Juridische huishouding
• Economisch belang voor de regio
De finalisten voor de OndernemersPrijs Haaglanden 2020 zijn:
• Luc Blok, Luciano’s IJssalon, Wassenaar
• Sabine Zondag, PLUS Sabine Zondag, Pijacker
• Sylvia Grootscholten, Uniglobe Westland Business & Group Travel, Wateringen
De jury van de OndernemersPrijs Haaglanden bestaat uit:
• Hans Biesheuvel, juryvoorzitter (ONL)
• Richard Straver (Onlinebetaalplatform/Mediamatics), winnaar OPH 2016
• Leontine Smith (Smith Communicatie)
• Suzanne Klijn (Reinders & van Soest Personeelsadvies)
• Martijn van Andel (JEM-id), winnaar OPH 2019
• Dick Ignacio, jurysecretaris (Bird & Bird)

17

Business Netwerk Haaglanden

Business Netwerk Haaglanden (BNH) faciliteert een regionaal zakenplatform voor aangesloten bedrijven en organisaties in de regio Haaglanden. Doelstelling is om bedrijven en organisaties (vanaf 10 medewerkers) met elkaar te verbinden, waardoor leads en new business voor partners en leden gegenereerd worden. Met het motto “als netwerken om business draait…!” streven zij naar het stimuleren van onderlinge business tussen bedrijven binnen het netwerk. Het delen van kennis en ervaring ten behoeve van economische stimulering en maatschappelijke betrokkenheid in de regio is eveneens een belangrijke doelstelling.
De visie van BNH is gebaseerd op de wens om bedrijven en organisaties onderling succesvoller te laten samenwerken. Door binnen het netwerk van BNH elkaar te ondersteunen – door o.a. het delen van kennis, kunde en netwerk – bevordert BNH van onderlinge business tussen bedrijven binnen het netwerk. Ook het delen van kennis en ervaring ten behoeve van economische stimulering en maatschappelijke betrokkenheid in de regio Haaglanden behoort tot onze missie!

18

De Social Club Den Haag is dé Haagse community voor iedereen die met een duurzame en maatschappelijke impact onderneemt, wil gaan ondernemen of hieraan wil bijdragen. Met inspiratie- en themasessies geeft Social Club Den Haag verhalen vanuit de community een podium. Daarnaast nodigen zij externe sprekers uit om hun passie, kennis en ervaring te delen. Om de zichtbaarheid van sociaal ondernemers en hun ondernemerschap te vergroten, delen ze deze verhalen ook actief via online en offline kanalen. Of het nu gaat om goede voorbeelden van sociaal ondernemerschap binnen en buiten Den Haag, of om sprekers die je vanuit het traditionele bedrijfsleven of de maatschappelijke sector een heel andere blik bieden: Social Club Den Haag inspireert!
Social Club Den Haag inspireert, verbindt en faciliteert verrassende ontmoetingen om impactvol ondernemen een boost te geven. Ze organiseren netwerkevents waar gelijkgestemden, ervaringsdeskundigen en betrokken partners samen komen, aanpakkers met een open houding die hun nieuwste idee of laatste blunder delen. Maar die ook de diepte ingaan om met elkaar aan sociaal ondernemerschap gerelateerde vraagstukken op te lossen.
In kennissessies laat Social Club Den Haag experts aan het woord over relevante ontwikkelingen om vervolgens de brug naar de praktijk te slaan. De nieuwste inzichten op het gebied van circulariteit, de verbinding met de Sustainable Development Goals en de Code Sociaal Ondernemen komen
bijvoorbeeld aan bod . Maar ook marketing- en sales-vaardigheden om als ondernemer potentiële afnemers te interesseren, kunnen het onderwerp van een kennissessie zijn. Social Club Den Haag biedt zowel tijdens fysieke bijeenkomsten als online de meest actuele informatie. Én speelt een
faciliterende rol in de vertaalslag naar de praktijk van sociaal ondernemers, via partnerprogramma’s en publiek-private samenwerkingen.

19

De Haagse Hogeschool: Future Proof Retail & Leven Lang Ontwikkelen / M&O Deeltijd. Future-Proof Retail onderzoekt welke skills ondernemers en medewerkers in de retail nodig hebben om toekomstbestendig te zijn en hoe die skills het beste aan te leren. De Haagse Hogeschool is een partner voor werkenden bij het leven lang ontwikkelen. 
De deeltijdopleidingen Bedrijfskunde, Human Resource Management en Facility Management starten per september 2020 met een nieuwe, multidisciplinaire en flexibele bachelor deeltijd opleiding.Beste Vicky en Anita,
De missie van de HHS is hierbij om toekomstbestendige professionals (‘flexperts’) op te leiden die met een multidisciplinaire benadering bijdragen aan duurzame oplossingen voor de maatschappij, de organisatie en zichzelf.” 

20

Steenworp Vestigingsadviseurs

Steenworp Vestigingsadviseurs Haaglanden adviseert en begeleidt (startende) bedrijven bij het vinden van passende bedrijfshuisvesting in de regio Haaglanden. Dit doen zij door het totale aanbod van bedrijfsonroerend goed in kaart te brengen in hun database BIS (Bedrijfspanden Informatie Systeem. Aan de hand van wensen van ondernemers matchen ze vraag en aanbod. Indien er vragen zijn over bestemmingsplannen, vergunningen, parkeren etc. kunnen zij directe contacten leggen binnen de gemeenten waarvoor zij werken. Zowel startende ondernemers, MKB bedrijven, internationale bedrijven en multinationals die zich in de regio willen vestigen kunnen gebruik maken van onze onafhankelijke, transparante en kosteloze dienstverlening van Steenworp. Met deze dienstverlening aan bedrijven draagt Steenworp bij aan behoud en versterking van de werkgelegenheid in de regio Haaglanden.
Steenworp diensten op een rij:
•geheel kosteloze dienstverlening
•één database met alle beschikbare bedrijfsruimte
•een breed overzicht van kantoren, bedrijfs- en winkelpanden
•een introductie bij makelaars
•een introductie bij gemeenten voor vragen over vergunningen/bestemmingsplannen
•persoonlijke begeleiding.

21

Hoe bereiden werknemers zich voor op de digitale transformatie, zodat meer ondernemers wendbaar en voorbereid zijn op een toekomst waarin #TECH bepalend is? I.AMDIGITAL biedt een stoomcursus aan waardoor ondernemers de urgentie van anders werken of organiseren in de digitale wereld inzien, en concrete handvaten krijgen om hier invulling aan te geven.De digitale revolutie is niet tegen te houden, maar de kennis en vaardigheden in Nederlandse organisaties zijn gering. I.AMDIGITAL werkt samen met experts om uw organisatie te begeleiden tijdens het leertraject. Als spreker tijdens een kick-off, host van een workshop of sparringpartner tijdens een AI-bootcamp. I.AM DIGITAL is trotste partner van de Nationale AI Coalitie: ‘een publiek private samenwerking, waarbij overheid, onderwijs- en onderzoeksinstellingen, bedrijfsleven en burgers samenwerken. Het doel van de coalitie is de Nederlandse activiteiten in AI te stimuleren, te ondersteunen en waar nodig te organiseren. I.AMDIGITAL is een van de concrete initiatieven die het doel van de Nationale AI Coalitie ondersteunen.

22

Gemeente Den Haag /

Centrum voor Criminaliteitspreventie en veiligheid

Onze samenleving wordt steeds vaker getroffen door ernstige cyber security incidenten die grote gevolgen hebben voor onze digitale infrastructuur. Vaak zijn cyber security incidenten gericht op de kritieke werkprocessen van een organisatie, waardoor de continuïteit van een organisatie in gevaar wordt gebracht. Door gewijzigde wet- en regelgeving zijn organisaties over het algemeen zelf verantwoordelijk voor de geleden schade en het herstel. Snel en vakkundig ingrijpen is dus essentieel. ‘Cyberweerbaarheid in het MKB’: Digitalisering biedt ondernemers enorme kansen. Toch hebben veel ondernemers hun cybersecurity niet op orde. Samen met politie, Digital Trust Center (DTC) en de KvK informeert de Gemeente Den Haag ondernemers over het belang van veilig digitaal ondernemen. 

23

Gemeente Den Haag / MijnDenHaag

Werkgeversservicepunt

MijnDenHaag is de persoonlijke online omgeving van de gemeente Den Haag. U logt in met uw DigiD en kunt meteen veilig uw zaken regelen in de persoonlijke online omgeving. MijnDenHaag is aan het onderzoeken wat zij nog meer kunnen digitalideren om het de burger en de ondernemers makkelijker te maken. Ondernemers kunnen met eHerkenning als bedrijf veilig, betrouwbaar en eenvoudig online zaken regelen met de gemeente. 
eHerkenning is de digitale toegangssleutel voor ondernemers en de overheid. Net zoals burgers inloggen met DigiD om hun online zaken te regelen met de gemeente, kunnen bedrijven via eHerkenning inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. eHerkenning regelt de digitale herkenning (authentificatie) en controleert de digitale bevoegdheid (autorisatie). Bedrijven kunnen ook hun medewerkers machtigen om bepaalde zaken te regelen via eHerkenning.
Wilt u ook uw zaken met de gemeente online regelen? Ga naar MijnDenHaag en log in met uw DigiD.
Heeft u een bijstandsuitkering van de gemeente? En wilt u weer werken? Wij hebben werk voor u! Er zijn veel bedrijven in Den Haag die mensen nodig hebben om al het werk te doen. En u wilt werk dat bij u past.